dilluns, 31 de març del 2008

Mitja Marató de la Calçotada - 2a. part

Tret de sortida! Començem tots a córrer, inici amb una mica de pujada, gir a la dreta i carretera amb una mica de baixada. Un cop passats els primers centenars de la cursa, tothom està situat segons els ritmes que vol portar. Un grup es forma davant. Em pregunto interiorment, "vaig a per ells? No. Més val anar amb cautela i si cal apretar després que no pas arriscar i pagar les conseqüències d'un ritme massa ràpid al final de la cursa". Entre passa i passa, encara al primer km de la mitja, els grups es van predefinint. Entre els pensaments que transcorren pel meu cap hi ha un de molt important, no passar-se i anar amb precaució, més que res per gaudir de la cursa i del matí asoleiat que feia.
De bon principi es forma un grup de 5 entre els que hi formen part en Xavier, i altres atletes que tenia vistos d'altres curses. EL grup definiem les posicions de l'11 al 15 aproximadament. Aquest grup fa caça, entre pujades i baixades pronunciades, d'agoserats que han començat al primer grup anteriorment comentat, i que no s'han vist capaços de seguir el ritme. Estic parlant del km 5 i 6 aproximadament.
Més endevant el grup creix, ja que agrupem un corredor que ens precedia i som caçats per un corredor que havia vingut de darrera. En total ja som 6. El grup es maté compacte fins al km 12. i finalment es trenca, dos components salten, i un cedeix al ritme. Finalment dels 3 que seguiem junts, fent algun canvi de ritme, cedeix un i finalment després d'un intent d'escapar-me de l'altre, sap mantenir el ritme i em supera passats els 21 kms.
A nivell de sensacions, els primers kms van ser molt cómodes. Els kms de pujades i baixades, apretant una mica seguia amb bones sensacions (exceptuant que tenia les cames carregades dels 400s de divendres). Durant el transcurs de la cursa he tingut diferents alts i baixos. He tingut en especial dos punts de males sensacions, al km 11 i al km 16 aproximadament. Exceptuant aquests moments, la resta ha estat favorable. Diré, això si, que les males sensacions son referents a les cames, ja que cardiovascularment he anat bé.
Els parcials cada 5 kms han estat:
km 5: 18'48"
km 5-10: 18'41"
km 10-15: 19'07"
km 15-20: 19'22"
km 20-meta: 3'55"
Temps final: 1h19'53"
La valoració final és bona, per aspectes com la marca, per la bona recuperació d'avui dilluns, pel que s'agraeix fer una cursa amb participació no massificada i per la calitat dels organitzadors per cuidar al participant.
Demà trote suau, sense temps, això si, quan més minuts millor.