dilluns, 24 de març del 2008

15 kms de Canovelles

Durant la vida esportiva d'un triatleta, corredor popular com jo, hi ha pocs dies com avui. Dic això pel fet que és dilluns (festiu, això si) i s'ha corregut una cursa.
Ha estat una cursa interessant per diferents coses. Primer per l'hora d'inici, que ha estat a les 10:30, cosa que et permet llevar-te a unes hores raonables. Segon pel fet que era la primera vegada que la corria. Tercer per la gent que m'hi he trobat. Quart per que anava amb ganes de disfrutar-la, i així ha estat. Cinquè per anar a una cursa sense saber com seria, desnivell, tipus de terreny... Sisè per tenir el Turó de l'Home (Montseny) nevat com a mestre de cerimònies. Etc.
Un cop retrobats amb en Bernat i amb en Sergi, no ens veiem desde la marató de Barcelona, hem anat a calentar una mica, sota un sol brillant i un fred d'hivern, hem estat 15 minutets donant voltes de trote molt suau, saludant a molta gent entre passa i passa.
Bé, era l'hora de posar-se a la sortida i en Robert ja estava a punt, en Bernat i en Sergi feien conya. Al tret de sortida, bén situats iniciem la cursa, en pujada i entre els carrerons de Canovelles, els primers metres envoltat de força gent, però ja desde el primer km la cosa ha canviat. Els primers km han estat de tanteig, anant a un ritme raonable i veient de sorpresa a gent que em saludava, com en Lluis. Tal i com anaven passant els km anava adelantant gent, fins que juntament amb un corredor de a 4 el km hem agafat a un trio que al final s'ha trencat. Ha estat quan hem agafat a aquest trio quan les sensacions han afluixat, hi m'he deixat anar una mica. Les cames anaven bé, resultat de l'entrenament de dijous i cardiovascularment la respiració encara la portava coordinada amb les passes 2 a 2, però les sensacions no eren del tot bones. Això passava entre el km 9 i 12. Entre tot, el km 10 l'he passat en 36'55". A partir del km 12 però, la cosa ha canviat, les cames seguien fresques i més ràpides, pel fet de córrer per asfalt, i cardiovascularment ja havia regularitzat el ritme trencat dels kms anteriors pels canvis de terreny. Ha estat al km 13 i 14, quan realment m'he trobat "bé", feia temps que en una cursa no tenia aquestes bones sensacions de cames ràpides i de xispa final. El resultat final, després de fer els últims 5 km amb 17'41", ha estat una divuitena posició i un temps de 54'36".
Un cop finalitzats els 15 kms, hem marxat ràpid per passar el dia fora, això si, satisfet d'haver disfrutat i d'haver-me demostrat que encara que sigui un any a mig gas, encara mantinc una mica la forma (com a mínim de córrer) de tots els anys d'entrenament realitzats.