diumenge, 16 de març del 2008

Ekiden 2008

Jornada d'esbarjo, és com podria definir el dia d'avuí. Com sempre que hi ha una cursa, el despertador ha fet acte de presència ben aviat. Tot seguit preparació de la bossa i cap al punt de trobada. Apa, cap a Palafrugell!
Tocades les 9:00 hem arribat i ja es començava a percebre el bon ambient esportiu que es viuria durant tot el matí. L'ordre de sotida de la cursa ja el teniem definit i ni l'hem modificat, per tant, a les 11:15' aproximadament era quan sortiria a fer els meus 10 kms. Mentres estavem esperant el torn del relleu, sorpresa! conegus del triatló i altres. Com per fer algo d'amagat. jeje. Per lluny que vagis, sempre et trobaràs a gent coneguda. Val a dir que en aquest món és fàcil trobar a gent a qualsevol cursa que vagis.
10:00 del matí, primer relleu de 5 km, tant de l'Ekiden comdel 4 x 5 km.
Els primers que han sortit, han estat en Siquem i la Merche. Tots dos han fet un primer relleu molt bó, on ja ens hem deixat veure a les primeres places de la classificació open. Tant l'equip masculí com de l'equip femení, hem fet un resultat que no ens esperàvem. En siquem ha anat pe sota de 3'30", el segon rellevista, en César ha fet 10 km fent uns primers 5 km a un ritme alt, a 3'30"-35", la segona volta, els 5 km últims ha baixat el ritme, però ha fet una bona marca, si no recordo malament 36'40". Tot seguit ha estat l'hora de fer 5 km, mantenint els ritmes que havien fet el primers rellevistes. Mentres es feien aquests 5 km, jo mentres tant anava calentant amb certa intensitat, per començar els 10 km a un ritme alt. A falta de 300 m per a iniciar el meu relleu ja m'he col.locat a la posició per recollir el relleu. El relleu ha estat ràpid, l'inici, com és habitual en una cursa, i més si comença en pista d'atletisme, també. El primer km el rellotge ha marcat 3'21", ràpid, però, tal i com he pensat quan he vist el rellotge, no tenia la sensació danar ràpid, per tant ja estava bé. El segon i tercer km ja els he estabilitzat a 3'31", el 4 km he pujat una mica i els primers 5 kms els ha pensat a 17'31". La segona volta ha estat diferent, el ritme el mantenia a 3'30" i 3'35", menys el km 8 que he pujat a " 3'41" ". Evidentment les cames ja anven una mica carregades, de la cursa i del poc gimnàs que vaig fer ahir. AL final he acabat amb 35'34". Les sensacions han estat bones, cardiovascularment he anat mantenint el ritme de respiració sense descordinar amb les passes. De cames, ja ha estat diferent, però ja és normal. Un cop el relleu l'he passat per als pròxims 5 km he rodat 10' molt suaus per descalentar. Amb tot el corregut erem conscients de la posició que taniem respecte a la classificació open. Hem anat en en 1a posició, 3a, 4a i al final 3a que hem mantingut la tercera posició durant la segona meitat de la marató. El 5è rellevista també ha marcat una bona marca, 18' aprox. Seguiem controlant la posició, i al final en Raul, l'últim rellevista que li ha tocat fer 7 km 195 m per completar la marató ha realitzat una boncursa, i més si tenim en compte que el dissabte va fer 145 kms en bici, ja que s'està preparant pel triatló de Niça.
Quan en Raul ha arribat, una salutació a tots els compis de relleus i una al.legria comuna, tercers!
Aquest diumenge és un d'aquells dies que de tant en tant va bé fer-los, una cursa amb un bon ambient i en companyia de gent amb qui es lluita per assolir una mateixa marca. Demà una escapada a esquiar i si puc un rodatge al vespre, per agafar gana pel sopar que tenim en Lluis i jo per a planificar els entrenaments per la realització d'un Ironman.