diumenge, 6 de juliol del 2008

en negatiu

De camí cap a Premià de Mar, on he corregut la cursa de 10 kms, he fet una valoració de l'estat físic en que em trobava. No ha estat positiu, per tant ha estat negatiu, en especial referent a les condicions en que tenia les cames. Lògicament després d'una sortida com la d'ahir, 115 kms exigents, i una sessió de gim (que vaig reflectir al missatge d'ahir), i tenint en compte l'evolució dels entrenaments, és el que tocava. Els 15 minuts de calentament, ja amb l'Enric i en Josep M. els hem fet molt suaus, i ha estat llavors quan les cames han reflectit i han exposat l'estat en que estaven.
De totes maneres, tenia ganes de fer la cursa, tot i saber la seva duresa, en primer lloc per la calor i xafogor i després pel dur final en pujada.
Ja a la sortida, a la primera línia, una salutació als compis d'escalfament i a un vell company de batalles, en Xavier.
Un cop s'ha donat el tret de sortida la cursa, els corredors, hem començat ja de bon principi a situar-nos en les posicions que més o menys mantindriem al llarg de tot el recorregut. El guanyador de la cursa s'ha desmarcat ja als primers metres, després s'ha format un grup d'unes 10 unitats, i després en terra de ningú, corria jo i algú més uns metres per davant i per darrera.
Els primers 3 km han estat dintre de la normalitat, correns relativament cómode cardiovascularment i amb les cames, dins del possible, bé. A partir de llavor, ja al passeig de la platja, he anat afluixant el ritme, ja que cardiovascularment he fet un salt i a nivell muscular ja tenia les cames ressentides.
Després d'estar buscant el cap de cursa amb la vista, ha aparescut i ens hem creuat, llavors,1,2,3 ... 9 i jo. Anava 10è, i per darrera tenia força marge.
La tornada, ha stat força més lenta que l'anada, però posicionalment tothom mantenia el descens del ritme (molta calor). Als últims dos kms, ja a mitja pujada, m'han adelantat, i no hi he pogut fer res, ja que he patit força i el descens del ritme que portava no era voluntari ni de reserva per la pujada final, sino que era obligat per la fatiga que arossegava.
Al final, uf! 38'15". No cal dir res més, aquest temps mostra clarament les sensacions que he tingut al llarg de la cursa, en especial la segona meitat. Normal!
Bé, de totes maneres, l'esforç no ha estat en va, ja que he pujat al podi per quedar 3r de la categoria, això si, gràcies a que les premis no son acomulatius.
Després de la cursa, com ja tenia planificat, he anat a fer unes piscines per relaxar cames i anar agafant tacte amb el medi aquàtic, perdut desde l'octubre passat. Ha estat un treball cómode, i tal i com vaig fer el divendres, he fet una tirada de 1000 metres crol, però després he fet 600 braça-esquena c/100. En definitiva: un "chapuxón".