diumenge, 20 de desembre del 2009

fem-ho bé

Inici dels entrenaments de la temporada 2010 amb calma. Avuí serà el 5è dia d'entrenaments.
Tot i començar de forma molt suau i haver-ho fet durant moltes temporades, sorprén la capacitat que té el cos humà (la màquina més perfecte i intel.ligent creada mai) de retenir en memòria tota la mecànica de moviments que ha desenvolupat en temporades anteriors.
Aquest fet té coses bones i coses no tant bones. Positivament parlant resulta beneficiós no haver d'ensenyar, a cada inici de temporada, al sistema esquelètic a nadar, anar en bici i córrer amb certa facilitat. Referent a les coses negatives, remarcar en especial que tal i com s'aprén una mecànica correcta i s'economitza el moviment, també s'interioritzen inconscientment moviments que no aporten cap benefici al rendiment buscat, portant a vegades a lesions inoportunes o a una falta de millora.
Per tant, és molt important en els inicis de temporada realitzar sessions de treball de tècnica en tots tres sectors.
Segons l'experiència esportiva de cadascú, la sessió serà més específica o senzillament farà incís en procurar realitzar els moviments correctes.
Així doncs, quan el sol calenti una mica més, la sessió d'avui serà realitzar 40'-50' de trote cómode prenent especial atenció la tècnica de córrer (evidentment no de natació ni de bici), fent unes rectes progressives i de tècnica, una bona estona d'estiraments i finalment el millor de tot, una bona dutxa amb l'aigua ben calenta.