dimecres, 30 de març del 2011

fotillo

http://lluisrey.blogspot.com/
Per que quedi constància de la sortida en bici del dissabte previ a la mitja de Montornès, foto gentilesa d'en Lluís.Canviant de tema, ara aniré a fer unes piscines, esperem estar en pic energètic per poder fer un bon entrenament, o com a mínim que sigui de profit.

dimarts, 29 de març del 2011

curses d'entretemps

Fins que no arribi el moment dels triatlons anirem fent curses "d'entretemps", és a dir, aquelles que tenen unes característiques diferents a les que estic acostumat, tals com una cicloturista, una tercera part d'un triatló, i una cursa que feia molts anys que volia fer i esperem que aquest any la pugui realitzar.
Mentre  tant vaig entrenant i intentant agafar el ritme de natació, que de moment és el que més m'està costant, no pel fet de la motivació sinó per la manca de temps.

dilluns, 28 de març del 2011

parcials mitja montornés

Aquí van els parcials de la mitja d'ahir. Després dels parcials regressius de Calella dona gust veure aquests parcials només variats forçosament pel relleu canviant del recorregut.
0-2 km: 7'45"
2-4 km: 7'45"
4-6 km: 7'28"
6-8 km: 7'37"
8-10 km: 7'35"
10-12 km: 7'37"
12-14 km: 7'27"
14-16 km: 7'25"
16-18 km: 7'47"
18-20 km: 7'17"
20-21,1 km: 4'08"
Avui per relaxar ja he fet un tomb de 60 kms amb la bici, amb ... la fletxa! La de ruta la tinc a arreglar un detallet que ja feia molt de temps que tenia pendent. Ja era hora.

diumenge, 27 de març del 2011

mitja de montornès

A les deu en punt del matí d'avui i a les nou del matí d'ahir s'ha donat el tret de sortida a una mitja marató, que ha començat diferent a les altres, és a dir, plovent.
Com ja ha passat en més d'una ocasió però, el fet d'anar senzillament a córrer ha fet que tot i el mal temps, depèn de qui ho digui, la cursa d'avui s'hagi gaudit força. 
Com tot just fa una setmana l'arribada s'ha realitzat amb facilitat i trobant coneguts i antics companys d'entrenament que de forma inesgotable van (com tots) recorrent tot el territori nacional per fer allò que ens agrada, córrer.
Un cop fet el calentament molt suau, ja que no era necessari fer més pel que anava a buscar, ens hem col.locat a la línia de sortida ben aviat tot trobant a companys de fatiga que tampoc s'han volgut perdre aquesta mitja atractiva pel recorregut i per les conseqüències que te finalitzar-la (carregar una bona caixa d'obsequis que sempre van bé per l'economia familiar).
Les sensacions, la veritat que "ni fu ni fa" però les ganes de passar's-ho bé sense dubte han tret fruit.
Tot iniciant la cursa, els ritmes han estat el correctes, no com a Calella, i així s'han pogut mantenir regulars fins al final i sense tenir cap moment de crisis, bé, la recta final és, pel que fa a nivell psicològic, dura.
Al final 1h 19'57" reals han sabut a satisfacció i comfort.

dissabte, 26 de març del 2011

una altra sortida al sac

La sortida en bici d'avui ha estat ben divertida. A les 9 hem quedat al punt en Lluís en Siquem, la Mercè i en Lluís. Com estic fent últimament no tinc cap objectiu marcat a l'hora de fer l'entrenament, per això segueixo els objectius d'entrenament dels qui acompanyo. 
La ruta ha estat la que ja havia fet força vegades altres anys, però a l'inrevés.

El recorregut és molt atractiu i variat, i avui s'ha sumat les ganes de gresca d'en Lluís i en Siquem que estan més rodats que jo.
Aquest poc rodatge que porto en bici es fa notar, però espero poder-lo augmentar a partir d'ara, que ja comença, de fet ja ha començat a ser hora d'empènyer més en els entrenaments de triatló.
Cal dir que, tal i com he comentat aquest matí, la temporada serà ben diferent a les que he fet aquests últims anys, tant per la preparació i pels objectius, com pel nivell que podré assolir.

dijous, 24 de març del 2011

parcials

Els parcials de diumenge són: 
km0-1: 3'39"
km1-3: 7'32"
km3-5: 7'22"
km5-7: 7'23"
km7-9: 7'24"
km9-11: 7'24"
km11-13: 7'39"
km13-15: 7'39"
km15-17: 7'44"
km17-19: 7'37"
km19-21: 7'49"
Final: 20".
Amb aquests números queda reflectit el ritme massa alt a la primera meitat i la conseqüent baixada de ritme a la segona meitat. Tot i això no vaig punxar i els ritmes finals encara són prou acceptables.
Els entrenaments d'aquesta setmana han estat irregulars, de fet el córrer és l'únic que he pogut realitzar de forma satisfactòria pensant ja en la mitja de Montornès.

dimarts, 22 de març del 2011

1h 19' 37"


L'inici de la mitja va ser com sempre còmode. Còmode per que el ritme no és molt alt, i la duresa d'una prova de 21 kms no és sinó per la distància. 
Tot i això, el ritme que vaig estabilitzar de bon principi era més alt del que tenia pensat anar, però ja ens coneixem, el "calentón" de la competició ja ho fa això. De totes maneres tenia bones sensacions i tenia confiança de poder acabar mantenint el ritme i sense forçar al màxim. 
El transcurs de la mitja va ser ràpid, ja que em vaig anar marcant objectius curts, és a dir:
- Cada 2 km procurar no baixar molt el ritme.
- Agafar el grup de davant i quedar-m'hi una estona per recuperar.
- Fer el gir i tornar més còmode vent a favor.
- No despenjar-me del grup...
Així una competició sempre es fa més divertida i curiosa. Entre objectiu i objectiu sempre hi ha l'impagable acompanyament de la família.
Evidentment, en portar kms a les cames a ritmes elevats, si tenim en compte els kms que porto aquestes últimes setmanes, el final de la cursa el vaig fer més lent, no pel tema cardiovascular, sinó pel tema muscular.
Tot i això, un dels objectius, no baixar en excés el ritme cada 2 kms el vaig complir.
La marca final no és res més que una sorpresa i una satisfacció, ja que jo ja firmava fer 3 minuts més.

diumenge, 20 de març del 2011

mitja costa bcn maresme

A les 9:30, de forma puntual ha estat l'inici de la mitja, una molt bona temperatura amb un aire "fresquet" que en moment es podia qualificar de vent. Després del viatge, fent ús del transport ferroviari de rodalies; i aprofitant per estudiar alguna cosa d'allò que trepitgem, la terra; he arribat a Calella on ja es començava a respirar aires de cursa.
A l'entrega de dorsals he començat a saludar a antics companys d'entrenament i he quedat amb el club de fans, mentre de mica en mica s'anava apropant el moment de la sortida.

Després de 10' de trote suau, amb un calaix de sortida còmode i de poca gent, tot 'ha posat a punt pel tret de sortida.

Demà més.

divendres, 18 de març del 2011

setmana satisfactòria

Aquesta setmana entre unes coses i altres he anat fent el que tocava. Entrenaments còmodes i intercalats de les modalitats i algun esport més. Pensant el que queda per poder preparar una bona temporada de triatló, no hi ha pressa ja que queden setmanes i setmanes per poder assolir un punt de forma interessant i que sense voler m'autoexigeixo.
A veure si demà tinc esma per sortir una estona en bici i puc fer algun "arreglillo" per arreglar el fet de no tenir les sabatilles oficials a casa.

dimecres, 16 de març del 2011

< 4'

7 setmanes he trigat en tornar a anar per sota de 4'. Avui finalment he fet un entrenament de córrer amb una mica de cara i ulls. Aquest ha estat distribuit amb 20' de trote més 10 x (2'F-1'f) i 10' trote. Els ritmes dels 2' Forts han estat progressius, de manera que he començat a 3'50" i he acabat els últims canvis a 3'35"-30". Total han sortit 14,5 kms en 1 h 03'.
Les sensacions bones, i les molèsties al genoll de mica en mica sembla que vagin desapareixent, afavorint l'optimisme.

dilluns, 14 de març del 2011

pensant objectius

Aquesta setmana a part d'iniciar els entrenaments reglats pel triatló anirem investigant i seleccionant els objectius als que intentarem arribar amb el màxim de forma física per passar-s'ho bé i procurar fer un "bon paper".

diumenge, 13 de març del 2011

bones previsions

La previsió meteorològica ha estat d'allò més encertada, per tant, ahir va tocar de tot menys bici, evidentment. 
La sessió de gim i la sessió suau de natació van ser els substituts de la sortida en bici, que encara que hagués fe bon temps no hagués estat possible. Ara m'explico.
Avui en principi havia de fer bici, però, sorpresa! Tinc les sabatilles de bici de carretera a 431 km (no és plan d'anar-les a buscar) però finalment he fet btt, que per mi no és fer bici, sinó que és anar contra la força de la gravetat, ja que el meu domini sobre ella deixa molt de desitjar. Tant és així que vaig a caiguda "tonta" per sortida.
Ara a descansar i a intentar fer quelcom de profit a aquesta societat.

divendres, 11 de març del 2011

calma

Aquests últims dies han estat de descans, però ara de mica en mica anem introduint moments de treball físic per iniciar la rutina de l'entrenament.
Ahir dijous vaig fer una mica de piscina i avui ja he corregut. Han estat 12 kms suaus que han estat per comprovar com encara tinc les cames tocades del sobre esforç de la marató i de l'excessiu descans de dilluns a dimecres. El millor d'aquesta sessió però han estat els estirmanents, amb calma i seguint el protocol que marca la teoria de l'entrenament pel que fa a la relaxació muscular posterior a l'entrenament i a la flexibilitat-mobilitat.
Aquest cap de setmana serà també molt suau i de cara a la setmana vinent ja anirem introduint entrenaments i càrregues tals com el diumenge 20, amb la mitja costa de Barcelona Maresme.
Demà a veure si tenim sort, i podem fer uns kms en bici. Tal com pinten les previsions, malament ho tenim.

dimecres, 9 de març del 2011

tres dies out

Finalitzat el primer cile d'entrenament de la temporada amb la marató com a objectiu, porto anys fent aquest cicle, tot i que ha estat molt diferent al que havia desitjat en iniciar-lo, estic per diferents circumstàncies de "parón".
Demà ja serà una altra cosa i ja iniciarem de nou el moviment musculoesquelètic amb ànims de millorar el rendiment físic.
Això no treu que fagi treballar l'intel.lecte fent treballs amb una temàtica, història, si més no interessant.
Ahí va!
benchosei.blogspot.com

dilluns, 7 de març del 2011

3h 00'51", bona marca ?!

Doncs si, no he estat conscient fins que no he vist hi he comprovat els kms d'aquestes últimes setmanes. Mentalment ja era conscient que no portava kms per fer una marató amb cara i ulls, fins hi tot també era conscient que el ritme que podia portar no era el que vaig portar i que la marca que tenia en ment, sub 3h era quelcom exagerada, però, ara ja veig que he fet una marató amb una bona marca i que sabent que tindria problemes per acabar-la i que realment els vaig tenir, vaig fer una marató sense agonitzar i gaudint de tots els kms, incús aquells que anava a un ritme que ni d'escalfament. 
Referent al tema genoll, que en el missatge d'ahir no vaig fer cap referència, durant la cursa no vaig tenir cap problema, després, en fred, les molèsties eren insistents, però avui la cosa ha millorat i no és el dolor/molèsties que no em permetien córrer, per tant, victòria parcial.
Avui és tot positivisme.
Els kms de les setmanes anteriors a la marató van ser:

4 entrenaments + Mitja Barcelona - 108,8 km

2 entrenaments - 17 km

2 entrenaments - 13 km

2 entrenaments - 17 km

3 entrenaments - 36 km

3 entrenaments + Marató Barcelona - 65
Així doncs, bona marca.

diumenge, 6 de març del 2011

marató Barcelona

La marató de Barcelona ja fa unes hores que l'he acabat, però evidentment les cames encara no, pel simple fet que s'estan recuperant d'un esforç al que no estaven preparades. Però a valgut la pena.
De bon matí tot havia anat bé, tot estava al seu lloc i les sensacions eren de tenir-ho tot a punt. Això si, sense estar-ho.
Per ser breu, ja que la sang la tinc tota a les cames i al cervell m'arriba poc flux, he gaudit i he tingut el plaer de fer una marató poc preparat i amb un final que tard o d'hora apareixeria com qualsevol cosa que després d'un brot d'eufòria et col.loca al teu lloc.
Fins ben bé el km 31, a ritmes de bona marca, a part dels primers kms més lents, a 4' !!! si, si a 4' i poc. EL millor de tot es que ja ho dèiem en Santi i jo, això passarà factura, però l'important no era fer una bona marca, sinó arribar a meta. A partir del moment, punt km esmentat, la cosa (les meves cames) ha afluixat i evidentment la velocitat ha sofert una desacceleració impressionant. Tot i estar sencer a nivell energètic, les cames ja tenien prou canya i han decidit passar a nivell "supervivència" i així han estat fins al final.
En total han estat 11 km de noves sensacions i de comprovar que passa quan fas una marató a un ritme que no et mereixes per haver entrenat molt poc.

El resultat numèric, és brutal, 3 h 00' 51", la meva pitjor marca en marató, però això té una importància ínfima, ja que, tal i com he comentat, després dels entrenaments d'aquestes últimes setmanes, és tota una victòria, com serà tota marató de Barcelona que faré.
El millor, compartir el que t'agrada fer amb la family i amb alegria.

dissabte, 5 de març del 2011

tot a punt

Malgrat sembli que sigui una incongruència, demà està tot a punt sense estar a punt.
En poques hores, 12 i mitja per ser més exacte, iniciarem la marxa de la línia blava, que per casualitats de la vida té una longitud d'una marató i que per més inri coincideix amb la marató de Barcelona. Casualitat?
Doncs això, que demà farem un rodatge, per dir-ho d'alguna manera, intentant passar's-ho bé i no patir per la manca d'entrenaments d'aquestes últimes cinc setmanes.
Apa, ja explicaré.

dimecres, 2 de març del 2011

test desfavorable, però ...

El dilluns vaig fer una espècie de test per veure com respondria el genoll després de fer un entrenament de marató tenint en compte que feia 4 setmanes que feia pocs kms quan sortia a córrer.
L'entrenament per dir-ho d'alguna manera va consistir en fer 18 km, 4 dels quals deixant-se anar una mica (3'55"). Les sensacions cardiovasculars puc dir que van ser molt bones, les físiques també, ja que el genoll no el notava pas més del que es pugui considerar notar.
El tema està en la recuperació posterior i el refredament del genoll, que va ser més acusada del que hom desitja. Per això vaig fer una sessió de físio per acabar d'incidir en el genoll i esperar i creuar els dits pe que a la marató, com a mínim estigui estable fins a la meta. Després ja descansarem si és el cas. 
Recordo que fa 2 anys, vaig tenir quelcom semblant, però al tendó d'Aquiles, que em va permetre acabar la marató amb bona marca 2 h 39' 53" i que després vaig estar 2 setmanes recuperant-me.
Aquest any la marca no conta, ja que serà força superior, però la intenció de fer-la hi és present amb tal força que espero que el resultat sigui satisfactori.
Fer la marató amb els entrenaments que porto i les molèsties que tinc al genoll de fa unes setmanes no és una pràctica aconsellable per qui tingui una mica de seny, però amb aquest cas en concret, la marató de Barcelona, jo no en tinc.